Maison Charles

Skład:

Lód
50ml biały rum
15ml syrop cukrowy
15ml sok z limy
cukier puder
mięta

Jak wykonać:

Wcześniej rozgniecione kawałki mięty należy zalać rumem i zostawić na ok. 15min. W tym czasie można wykonać dekorację dla kieliszka koktajlowego. Przeciągnąć brzeg kawałkiem limy, a następnie zanurzyć w mieszance cukru pudru i delikatnie pociętej listków mięty. Później w shaker wypełnić w 1/3 lodem i wlać tam wcześniej przygotowywany rum z miętą. Dodać sok z limy oraz syrop cukrowy. Mieszać przez ok. 5 sekund po czym odcedzić do kieliszka koktajlowego (wcześniej przygotowanego). Na koniec wg uznania posypać na wierzch listkami mięty.

Pamiętaj, że zawsze można przeprowadzić eksperyment i wypróbować własne proporcje.

 

Sonda

Jaki preferujesz alkohol?